Idag var det upplagt för en tät drabbning i Torvalla Sporthall när de på förhand tippade topplagen drabbade samman i dagens H2 match. Hälsingelaget Alfta kom efter två raka segrar och hade nog planerat att lämna Jämtland med 6 poäng i bagaget, laget vann ju igår mot IBF Frösön. Det var ju Alfta som degraderades samtidigt som Frösön för ett par säsonger sedan från herrettan, ett lag med ambitioner att avancera men det har ju även Jemtland.

Vi på läktaren hade ju förväntat oss en riktigt tät drabbning och det var precis så det blev, lite av ett slagfält emellanåt eftersom dagens rättskipare tillät lite av varje en stund och spelarna var inte rädda för att kliva på när man upptäckte att det var OK. Hemmalaget började bäst och när inledningsröken lagt sig kunde ”Blomman” hitta rätt och ledningsmålet kom kanske lite rättvist men gästerna gav sig inte utan i mitten på perioden var det kvitterat.
Men hemmalaget krigade på och innan periodvisslan lät så hade man hunnit med att göra både 2-1 och 3-1. En ledning som kanske inte var rättvis om man såg till spelet och chanserna men ändå var det en rättvisa i att det kanske var Jemtland som ändå försökte spela innebandy. Gästerna kom ut till match i lite av ”nu djävlar” och försökte mera kriga och kriga ner motståndet istället för att spela till sig chanser.

Andra perioden och hemmalaget fick mera utrymme för spel och hemmalagets riktiga krigare och mannen ”without fear” Niklas Karlström visade verkligen vägen genom sina två mål i slutet av perioden, målen betydde 7 och 8-4. Nu trodde vi nog de flesta att matchen var avgjord och gästerna skulle ge upp men inte ack vad vi bedrog oss. I den andra perioden var det hemmalaget som styrde och ställde precis som man ville och bollarna trillade in i en lagom takt bakom gästernas målvakt. Hemmalaget kände att fyra mål upp det kan vi bara inte släppa och gästerna är nog lite uppgivna, för visst såg Alfta grabbarna lite molokna ut när de gick ut för periodvila och sedan när Robin Andersson Nyberg satte 9-4 efter 2 minuter i sista perioden.

Men inte tusan gav gästerna upp och man gjorde mål efter mål och kom nästan ikapp ett litet förundrat hemmalag som nästan tappade allt i den sista perioden. Men närmare än 9-8 kom aldrig Alfta och hemmalaget kunde pusta ut och nu är man i serieledning och fortsatt obesegrade. Vilken rysare det blev tillslut och nog var det väldigt onödigt att nästan behöva tappa poäng, kanske var det den där känslan av att det nu var klart när man hade en så betryggande ledning. Hur som helst, en seger är en seger även om det bara skiljer ett mål mellan lagen.

Starkt spelat och jobbat av alla i hemmalaget…

 
9 visitors online now
5 guests, 4 bots, 0 members
Max visitors today: 35 at 12:03 am UTC
This month: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
This year: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
All time: 149 at 05-09-2017 03:47 pm UTC