Storsjögymnasiet hälsar välkommen till ett informationsmöte om skolans innebandysatsning. Där vill vi presentera våra tankar om utbildning med idrottsprofil. Du kommer att få träffa skolans rektor Johanna Åkerdal, ansvarig arbetslagsledare Margita Toftén och innebandyinstruktören Niklas Engström.

Var:                        Storsjögymnasiet, plan 4
När:                       Onsdag 25 oktober
Tid:                        Klockan 18:30

Anmäl till johanna.akerdal@storsjogymnasiet.se senast 23/10 hur många som kommer.

Vi vet att gymnasietiden är viktig och vi vet att du som söker till oss på Storsjögymnasiet innebandyutbildning både vill satsa på gymnasiestudier och innebandy. StorsjöGymnasiet ser över möjligheten att startat en innebandyutbildning i samarbete med Jemtland Innebandy.   Innebandyakademin erbjuds just nu till dig som vill läsa på Barn- och Fritidsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet med start höstterminen 2018, det sistnämnda med beteendevetenskaplig inriktning.  Du kan kombinera dina gymnasiestudier med innebandyträning.  Eleverna som går den här utbildningen får träna 2 pass i veckan. 

Jämtlands innebandyakademi (JIA) är en klubboberoende satsning. Vi erbjuder en skolutbildning som är profilerad mot innebandy, där syftet är att fördjupa den individuella spelarutbildningen samt utveckla den jämtländska innebandyn ännu mer. Innebandyakademin ska vara en naturlig samarbetspartner för länets föreningar och skolor där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för vidareutveckling inom innebandy och utbildning. Akademins vision är att samarbeta med föreningar, enskilda spelare och jämtländska klubbar.

Målet

Med hjälp av våra duktiga instruktörer utvecklar och förbereder vi eleverna för framtida utmaningar. Genom ett professionellt arbetssätt får ungdomarna kunskap, kompetens samt erfarenhet. Det kan vara som spelare men även i en framtida ledarroll. Eleverna förbereds för detta genom teori, fysisk träning, individuell spelarutveckling samt matchspel.

Vad kan ungdomarna förvänta sig av JIA?

Alla spelare ska både bli tekniskt och taktiskt skickligare. Det ska vara en stimulerande miljö där träningar och matcher håller hög kvalité. Akademins hörnstenar för att lyckas är lagarbete, laganda och sportsligt uppträdande. Det, tillsammans med vår värdegrund, skapar förutsättningar för en bra verksamhet.  Under år tre erbjuder vi ett antal individuella kurser. Eleverna gör sina val beroende på hur man vill att framtiden, på eller utanför innebandyplanen, skall se ut. JIA samarbetar med StorsjöGymnasiet och de lokala innebandyföreningarna Jemtland Innebandy, IBF Frösön, Brunflo FK samt Krokom Innebandy.

9 visitors online now
5 guests, 4 bots, 0 members
Max visitors today: 35 at 12:03 am UTC
This month: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
This year: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
All time: 149 at 05-09-2017 03:47 pm UTC