Match mellan IBF Frösön och S-valls laget Klockarberget och detta är två lag vars glanstider verkar vara över. Båda lagen har haft en tuff inledning på serien och härbärgerar i tabellens mitt, Klockarberget fem poäng före IBFF efter dagens 2 pinnar. 
Hemmalaget Frösön har det tufft med en liten spelande trupp och spelet är långt ifrån det som laget spelade bara för ett par säsonger sedan, man har hamnat i en lagom serielunk som räcker till för att lugga de sämre lagen i serien men sedan är det stopp.


Dagens match inget undantag utan efter att man dragit ifrån i matchens första period till en till synes säker 3-1 ledning så faller laget ihop och vips så har man bjudit i gästande Klockarberget i matchen igen. Gästerna får en viktig reducering till 3-2 i periodslutet och det blir blir sedan 3-3 i mitten av den andra och med detta blir det gästerna som styr målproduktionen och matchen.
I den sista perioden tar gästerna ledningen och hemmalaget får kämpa för att kvittera och så fort kvitteringen kommer så sätter ”Klockars” ett nytt mål. Hemmalaget får onödigt kriga för att få med sig poängen och målen och det är vi ju inte riktigt vana att se Frösögrabbarna göra, det har ju tidigare år bara flutit på med ett härligt vinstgivande spel.


Matchen slutar oavgjort 5-5 vid full tid och SD om 5 minuter tog vid. Självklart var det gästerna som skulle sätta avgörande mål och det var faktiskt ett riktigt snyggt mål med ett härligt passningsspel fram till avslut. Det var som typiskt ett spel som dessa lag hade för några år sedan, så visst finns spelet och kunnandet där men denna säsong är det som sagt långt emellan dessa ljuspunkter.
Bäst på banan idag var nog de gästande domarna som knappt märktes, det var snällt och gemytligt och lite gosigt mellan spelarna vilket gjorde att männen i gult kunde lunka runt i det sparsamma matchtempot.
Nu väntar ett hett derby på torsdag till veckan mot Jemtland för Frösön innan serien gör juluppehåll. Som vanligt blir det nog en riktig holmgång dessa lag emellan, ”Bäst i stan” är det som gäller.

9 visitors online now
5 guests, 4 bots, 0 members
Max visitors today: 35 at 12:03 am UTC
This month: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
This year: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
All time: 149 at 05-09-2017 03:47 pm UTC