Namn: Jessika Eriksson
Född: 1993
Födelseort:Skucku/Svenstavik
Moderklubb:Södra Storsjöbygden IBK (Svenstavik)
Tidigare klubbar :Frösön /Jemtland IB/KAIS/Mora
Nuvarande klubb: Karlstad IBF (SSL)

Du tackade för dig i Mora klubben inför fjolåret och gick till Karlstad,varför gick valet till denna klubb samt fanns det intressen från andra klubbar?

– Jag kände att det var dags för ett miljöombyte. Jag ville flytta till ett på papperet ”tunnare” lag än KAIS. Alla år i Mora har varit riktigt lärorika, men det har aldrig funnits något riktigt utrymme för ett genombrott för mig. Mora har alltid ruggigt bra spelare, och det är svårt att ta en stor roll i ett sånt lag.Det var även dags att söka sig till en lite större stad, testa vingarna lite. Tanken var att jag skulle börja studera redan förra året, men kom inte in på universitetet då, i år gick det dock bättre och har nu börjat läsa den utbildningen jag vill.

Blev en mycket bra säsong där det blev 26 matcher i grundspelet samt hela 25+11=40 poäng. Sista säsongen i Mora gav 9+13= 22 poäng. Vad är förklaringen till att öka på poängskörden så mycket,vad va annorlunda/nytt? spelsätt etc.

Dels var det en nytändning rent allmänt, sen klickade jag riktigt bra med två spelare redan från början, och vi fick fortsätta spela tillsammans nästan halva säsongen. Så det var roligt, vi producerade mycket framåt. Det blev även nytt spelsystem och en ny roll i laget. Men det mesta berodde nog på mig själv och min inställning/motivation.

(Foto:Per Wiklund)
Endast 8 minuter på utvisningsbänken,är du en mycket ”snäll” spelare på planen och aldrig blir arg på något domslut?

Jag är faktiskt känd som en riktig mes. Jag säger väldigt sällan emot domaren och spelar inte speciellt tufft. Åker mest dit för felaktigt avstånd eller otillåten trängning.. Har fått order om att bli lite tuffare och grisigare i mitt spel.

Trotts endast 24 år så har du mycket rutin,är du en ”ledare” i Karlstad?

Både och, är ingen som styr och ställer i laget men på planen kanske jag är en ledare på vissa sätt.

Vad har föreningen för mål kommande säsong samt vad har du för mål?

Vi som lag har målsättningen att gå till slutspel i år igen. Min personliga målsättning är att göra en minst lika bra säsong som förra året rent poängmässigt.

SSL börjar på Söndag och direkt ut mot fjolårets tredjeplacerade lag Täby. Ni slutade på plats sju, hur är tänket inför säsongstarten mot Täby, vad krävs för att ta med sig tre poäng?

Vi går in i en riktigt tuff inledning av säsongen, Täby, Iksu och Pixbo. Det gäller att vi krigar för varandra och går in med en sjukt bra energi, det är det som kan göra att vi kan plocka poäng av topplagen.

Fjolårets säsong öppnade dörren till Landslaget.Den gångna helgen fanns du med i dubbelmötet mot Finland,måtte vara en ”dröm” som gått i uppfyllelse.Hur ser du på dom två matcherna för din del?

Är inte helt nöjd med min insats i helgen. Första matchen ger jag mig ändå godkänt, men andra matchen vill jag nog helst bara glömma lite. Presterade inte som jag vet att jag kan, och det känns såklart lite surt såhär i efterhand..
Tilldelad Nr 29 annars så är ditt nr 18,får man välja,eller blir man tilldelad i ”blå/gult”? 


Kommer man med till VM får man välja mer fritt av de nummer som inte redan är upptagna. Inför EFT i våras som var min debut fick jag bara säga storlek på tröjan så fick jag nästa nummer på tur bara.

Vilka styrker resp svagheter tycker du har,en sak har definitivt hänt det är poängskörden ,har du tränat skott extra mycket?

Jag har en hyfsat bra spelförståelse och kan lägga bra passningar. Skottet borde jag träna mer på. En av mina största styrkor är när jag får upp farten, jag har rätt bra teknik så jag kan hantera bollen i hög fart.

VM spelas i början av December,hur skulle det kännas om du blir uttagen?

Det vore såklart jätteroligt, men det är riktigt många bra spelare som är med och fightas om platser så blir nog tufft att komma med där.

Kan du tänka dig att flytta utomlands och bli proffs?

Nej inte som mitt liv ser ut idag.

Hur har försäsongen sett ut samt hur ser träningarna ut å här dagarna innan SSL drar igång?

Vi har haft en knackig försäsong där vi blandat och gett mycket.Drabbats av en del skador och sjukdomar så vi har inte riktigt kommit i fas ännu. Vi hade sista träningen innan match nu ikväll (torsdag) och där spelade vi mycket två mål, då vi måste få igång liret.

Hur många pass kör ni när nu säsongen startar,kör ni ev egna program oxå?

Vi kör 3 rena innebandypass, (ibland fyra om vi lägger till ett under helgen) 1 fys pass tillsammans och 1 pass egen träning. Så minst 5 pass i veckan.

Hur långt kan Karlstad nå denna säsong,och vad måste ni förbättra för att stå i en SM final till våren?

Vi måste förbättra försvaret och släppa in färre mål. En SM-final vore såklart häftigt, men vi är inte riktigt där än. Det är många delar som måste förbättras. Men en vanlig klyscha är väl, bara man går till slutspel så kan allt hända. Karlstad som förening har väl egentligen sagt att målet är Globen om 2-3 år.

Vi får önska dig lycka till både i Karlstad samt skulle naturligtvis vara trevlig att se Nr 29 i Blå/Gult i December månad.

Tack så mycket /Jessika Eriksson Karlstad IBF.

 

9 visitors online now
6 guests, 3 bots, 0 members
Max visitors today: 35 at 12:03 am UTC
This month: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
This year: 102 at 02-24-2018 10:22 pm UTC
All time: 149 at 05-09-2017 03:47 pm UTC